Skip to main content

Zoek je een voice over?

Hi, ik ben Sander, een Nederlandse voice over / stemacteur.
Ruim 16 jaar ervaring met inspreken van commercials en video’s.

Sander, voice-over

Nederlandse voice over

Sander is een professionele voice over / stemacteur, met ruim 16 jaar ervaring. Of je productie nu heel stoer moet klinken, meer persoonlijk of juist enthousiast.

Er zijn 17 miljoen stemmen in Nederland. Maar wie zet je dan achter de microfoon? Een jong volwassen mannenstem kan altijd. Onder iedere reclamespot of webvideo. Hopelijk heb je niet al te lang gezocht naar een stem voor je voice over. De meeste opdrachten spreek ik zelf in als jongensstem. Voor iedere doelgroep heb ik de afgelopen jaren wel mijn stem aangeboden.

Beluister een recente commercial:

beluister meer commercials

Voice over inspreken

Wil je dat ik vooraf vrijblijvend een custom demo inspreek of heb je veel haast vanwege een korte deadline? Dan is het mogelijk voor mij om flexibel te schakelen, wat de levertijd ten goede komt. Dankzij mijn studio aan huis kan ik een voice over opname binnen een paar uur al leveren. Ideaal dus bij een proefopname of spoedopdracht. Mijn thuisstudio heeft de beste geluidskwaliteit, mede door de aanwezigheid van een inspreekbooth. 100% professioneel dus.

Stem gezocht

Als jonge Nederlandse voice over klink ik vooral fris en enthousiast. Denk bijvoorbeeld aan jouw nieuwe commercial of juist bedrijfsfilm. De afgelopen ruim 16 jaar heb ik voor vele opdrachtgevers mogen werken en heb daarmee veel ervaring. Telkens met een mooi eindresultaat, dat effectief is voor het product of dienst. Geweldig dat ik nu één van de meest geboekte stemmen van Nederland ben. Je hoort mij als stemacteur zelfs in Vlaanderen en op Curaçao.

Beluister een recente webvideo die ik heb ingesproken:

beluister meer webvideo's

Dagelijks zit ik in stemopname voor uiteenlopende klanten. Dat kan een productiebedrijf zijn, een geluidsstudio, maar ook een agency of eindklant. Ieder met eigen wensen en een ander einddoel. Bel of mail gerust om jouw opdracht te bespreken. Niets is te gek. Ik werk zonder tussenpersoon en beschik over een eigen opnamestudio.

Je kunt vooraf al mijn demo’s downloaden of een blik werpen op mijn tarieven.

Voice over Sander van Jongerenstem heeft thuis een professionele opnamestudio

Thuisstudio

Voice-over stemmen in Amsterdam

Wist je trouwens dat ik geen kosten reken voor mijn geluidsstudio? Je hoeft dus niet per se de voice over in Amsterdam in te spreken. Dat scheelt weer. Bovendien is een correctieronde inclusief. Het allerbelangrijkste is dat jouw eindproduct perfect is. Dan pas is deze stem ook blij.

Een goede voice over boeken maakt het verschil

Ben je op zoek naar een goede Nederlandse voice over? Neem dan geen genoegen met de eerste de beste aardige stem die je tegenkomt. Het is van groot belang dat de voice over perfect aansluit bij de boodschap die je wilt communiceren. Op die manier versterkt de voice over de beelden van je spot, commercial, bedrijfsfilm etc.

Contact opnemen

Wie ben ik?

Mijn naam is Sander en ik ben een Nederlandse voice over. Inmiddels heb ik ruim 16 jaar ervaring en beschik ik over een professionele opnamestudio waar ik zelf voice overs kan opnemen. Je kunt mij bijvoorbeeld inzetten voor het inspreken van jouw nieuwe commercial of webvideo.

Bel direct om Sander te boeken: 085 130 5344 of stuur een e-mail

Voice over opdrachten (recent werk)

Of ga direct naar: Commercials | Webvideo’s

Voice Over Bax Shop Commercials op Radio en TV

Bax Music

Commercials inspreken voor Apenheul, zowel op radio, tv als online

Apenheul

Voice Over Reclames van Paw Patrol

Paw Patrol

Leifheit

Voice Over Jimdo Sander Jongerenstem

Jimdo

Voice Over Sander Jongerenstem Iconix

ICONIX

Voice Over Reclame Sander

Studiekeuze123

Voice Over Bedrijfsfilms Inspreken voor Auping

Auping

Voice Over Avans Hogeschool Webvideo

Avans Hogeschool

Super fijn hoe snel Sander de opdracht kon uitvoeren, de tone of voice die ik wenste voelde hij goed aan en de audio kwaliteit was heel professioneel.
We hebben al een aantal keer fijn met Sander gewerkt. Hij kan heel snel schakelen en als er eens iets gecorrigeerd moet worden dan wordt het altijd netjes opgelost.
Ik heb altijd een hele fijne samenwerking met Sander.Hij helpt niet alleen met zijn eigen "directe" werk (de commercial), maar is ook altijd bereid om mee te denken.Hierdoor kom je samen op de beste oplossingen voor elke gegeven situatie en dat werkt erg prettig.Verder is Sander professioneel en kun je van hem op aan.Kortom: een aanrader!
We werken al vele jaren samen met Sander. Zeer prettig om mee samen te werken en denkt goed mee.
zeer professioneel, leeft zich goed in de opdracht in (Voice-over is hem veel te kort gedaan, hij is een echte stemacteur), levert snel mooi schoon geluid waar niets meer aan hoeft te gebeuren.
js_loader

Gaaf hè? Die tevreden klanten.
Daar ben ik erg trots op! 🙂

Heb je een voice-over nodig?

Ben je een voice-over aan het zoeken?

Werk met Sander

Nederlandse Voice Over

Dagelijks zit ik achter de microfoon om uiteenlopende producties in te spreken en daar heb ik mijn fulltime baan van kunnen maken. Geweldig is dat! Bij het voorlezen van al deze teksten gebruik ik vele inspreekstijlen. Allemaal vanuit mijn eigen thuisstudio.

De ene keer moet ik heel persoonlijk klinken, dan moet ik weer een vriendelijke uitspraak hebben, en op een ander moment juist enthousiast of ontzettend stoer. Geen dag is hetzelfde als Nederlandse voice over.

Tone-of-voice

Telkens is het principe hetzelfde: de voice-over moet een verhaal overbrengen aan een doelgroep. Die kan heel jong zijn, bijvoorbeeld televisiekijkende kinderen. Maar ook ouder, denk aan volwassenen die na een dagje werken met een iPad op schoot wat surfen.

De boodschap is altijd anders, daarom heb ik steeds een andere tone-of-voice. Los van de intonatie, zijn de emoties telkens anders en het tempo kan variëren. Beluister in mijn portfolio diverse voorbeelden.

Tarieven

Als je al een script hebt, ben je natuurlijk benieuwd naar mijn tarief voor het inspreken van de stem. Die is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld de tekstlengte, maar ook of ik een commercial of juist een video inspreken mag. Altijd 100% marktconform.

De hoeveelheid mensen die je er verwacht mee te gaan bereiken is van belang. Betreft het lokaal, regionaal of zelfs landelijk? Iedere inspreekopdracht heeft telkens een ander scherpe prijs. Fijn toch?

Wat doet een voiceover?

Een voiceover spreekt teksten in. Dat kunnen bijvoorbeeld teksten zijn voor radio- of tv commercials en webvideo’s. Maar, er zijn ook documentaire voice overs en voice overs voor instructievideo’s. De kijker van de beelden luistert dan naar de stem van de voiceover terwijl hij of zij de beelden bekijkt. Je staat er vaak niet eens meer bij stil dat je naar een voiceover zit te luisteren terwijl je naar bewegende beelden kijkt. Zo vanzelfsprekend zijn voice overs tegenwoordig.

Hoe boek je een voiceover?

Als je een script en een goede briefing voor de tekst hebt, ga je op zoek naar de juiste voice over. Zoek je een mannenstem, dan kun je hier naar de voorbeelden van mijn werk luisteren. Luister naar de demo’s. Als ik de juiste voice over man ben voor jouw project, neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op. Voor een goede vrouwenstem of stemactrice kun je ook contact met mij, of iemand van mijn team opnemen. We verwijzen je dan graag door.

Hoe krijg je voice over opdrachten?

Ik krijg opdrachten van diverse partijen. Soms zijn dat eindklanten, maar ook van reclamebureaus, geluidsstudio’s of productiebedrijven. Ondanks dat ik alleen in het Nederlands inspreek, komt het toch regelmatig voor dat ik voor buitenlandse opdrachtgevers werk. Door de jaren heen heb ik met veel klanten een goede relatie opgebouwd. Die komen regelmatig terug en bevelen mij weer bij anderen aan. Verder kan je jezelf natuurlijk bij een agency of castingbureau inschrijven en jouw stem op social media promoten.

Wat kost een voiceover?

Professionele voice overs zijn stemacteurs. Zij gebruiken hun stemmen voor uiteenlopende zaken. Het spreekt vanzelf dat de voice over tarieven per project verschillen. Zo betaal je bijvoorbeeld minder voor een commentaarstem bij een bedrijfsfilm dan voor een commercial die voor een landelijke tv campagne wordt gebruikt. Wat ook nog scheelt is of je gebruik maakt van voice overs met gewoon een mooie stem, of dat je kiest voor één van de bekende Nederlanders die voice overs doen. Hier vind je mijn tarieven.

Ben jij ook een voice over cowboy?

Nee, zeker niet. Ik neem mijn werk erg serieus en met prijzen stunten hoort daar niet bij. Bij mij weet je altijd waar je aan toe bent. De tarieven zijn redelijk, niet de hoogste en niet de laagste en de kwaliteit is altijd hoog. Bij mij ben je dus aan het juiste adres voor goede Nederlandse voice overs tegen een tarief waar je goed mee uit de voeten kunt. Voor minder zou ik het zelf ook niet doen.

Welke microfoon heb je?

In mijn thuisstudio heb ik een Neumann TLM 103 microfoon. Die hangt in mijn geluidsdichte inspreekbooth. Als je wilt, kun je daar hier een filmpje van bekijken dat ik heb gemaakt. Een eigen studio is echt ideaal. Daardoor kan ik heel snel schakelen en werk van uitstekende kwaliteit in korte tijd opleveren. Indien de klant het wenst, kom ik natuurlijk ook op locatie. In bepaalde gevallen is dat namelijk aan te bevelen met betrekking tot samenwerking en regie.

Ben je ook een gratis voice-over?

Nee, is spreek geen gratis voice overs in. Dat is een bewuste keuze die ik heb gemaakt. Als ik namelijk voor het ene bedrijf gratis inspreek, moet ik dat voor de anderen die dat vragen ook doen. Daarvoor heb ik in mijn drukke agenda helaas geen tijd.

Spreek jij ook in het Engels in?

Nee. Ik vind mijn Engels niet goed genoeg om voice overs mee in te spreken. Datzelfde geldt ook voor andere populaire talen. Als je voice overs in gaat spreken, kun je dat mijns inziens het beste doen in je eigen taal. Ga je toch voice overs in andere talen inspreken, dan heb je kans dat je niet zo goed uit de verf komt.

Hoe word je een voiceover?

Oefenen, oefenen en vlieguren maken. Zelf ben ik inmiddels al ruim 16 jaar bezig. Klein begonnen en steeds groter geworden. Inmiddels krijg ik steeds vaker e-mail met het verzoek om aan een bepaalde productie mee te werken en doe ik ook eigen producties. Kijk hier maar eens voor meer informatie over mij.